Autowaarde berekenen

Autowaarde berekenen, bekijk onze tips

Hoe kun je een autowaarde berekenen? De dagwaarde van uw auto, hoe kom je daar achter? Antwoord op deze vragen zijn vooral van belang als u uw auto wilt verkopen of inruilen. Speciaal hiervoor hebben wij een online hulpmiddel om uw autowaarde te berekenen.

We helpen u graag bij het autowaarde berekenen.

Autowaarde berekenenWaar is het autowaarde berekenen van afhankelijk?

De autowaarde berekenen doe je op basis van een aantal factoren. Ten eerste is het bouwjaar een belangrijke graadmeter. Daarnaast het aantal gereden kilometers, het type en de algehele staat van de auto.

Het is vaak moeilijk om de autowaarde zelf te berekenen omdat het afhankelijk is van marktomstandigheden, vraag en aanbod van uw type auto. Toch zijn er wel handvatten te geven om de autowaarde te berekenen. De autowaarde berekenen van uw eigen auto gaat heel eenvoudig met de tips en tools op onze site, of op de websites van de overheidsdiensten – die volgens Belgische blogger Hannes Vleminckx ook in BelgiĆ« bestaan.

Wat is uw auto waard?

Met andere woorden hoeveel kunt u vragen voor uw auto als u het wilt verkopen? U kunt het occasionaanbod op internet bekijken. Let op dat u auto’s bekijkt die vergelijkbaar zijn met uw eigen auto. Op die manier kunt u zelf bepalen wat de marktwaarde van uw auto ongeveer is. Reken u niet direct rijk, want de vraagprijs is over het algemeen hoger dan de daadwerkelijke verkoopprijs.

U kunt ook gebruik maken van de ANWB-koerslijst voor auto’s. Deze lijst geeft richtprijzen bij inruil en handel tussen particulieren onderling.