Cataloguswaarde auto berekenen

Wanneer men op zoek gaat naar een nieuwe of andere auto, krijgen ze van de verzekeringsmaatschappij vaak de vraag ‘Wat is de cataloguswaarde?’.

Dan is het handig als men zelf de cataloguswaarde auto kan berekenen. Hier zijn diverse handige sites voor, onder andere van de Nationale Auto Pas, hier kan men zelf cataloguswaarde auto berekenen. Waar men wel op moet letten is dat je niet van elke auto cataloguswaarde auto berekenen kunt.

Met name bij auto’s ouder dan tien jaar is het lastig om cataloguswaarde auto te berekenen. Ook van campers, die vaak op het chassis van een bestelauto zijn gebouwd, kan men niet zelf cataloguswaarde auto berekenen. Als je hiervoor bijvoorbeeld een schorsing van het kenteken wil aanvragen zal je dus via de RDW moeten werken.

Cataloguswaarde auto berekenen

Hiervoor wordt dan ook aangeraden om hiervoor naar een dealer van campers te gaan.

Cataloguswaarde berekenen auto kan het best als men precies weet welke extra opties op de auto aanwezig zijn, hoeveel kilometers er op de teller staan en welke brandstof het voertuig gebruikt. Met al deze informatie kan men de cataloguswaarde auto berekenen via elke willekeurige site die dit aanbiedt.

Zodra je berekenen cataloguswaarde hebt gedaan, weet je precies waar je aan toe bent. Indien u nog vragen heeft omtrent cataloguswaarde auto berekenen, kunt u dit terug vinden via de site van de ANWB.