De dagwaarde auto kenteken berekening tool

Wilt u uw auto verkopen, een auto kopen of is uw auto total loss?

Met een dagwaarde auto kenteken berekening tool kunt u snel en makkelijk de dagwaarde van uw auto berekenen. Hier zijn verschillende sites voor, zoals www.anwb.nl en www.bovag.nl. U voert het kenteken van uw auto in (of het merk en type) en op het scherm verschijnen de details van uw auto, zoals het type en de productieperiode.

Vervolgens voert u de kilometerstand van uw auto in. De combinatie van kenteken en kilometerstand bepaalt de dagwaarde van uw auto en heeft de dagwaarde auto kenteken berekening tool de berekening afgerond. Afhankelijk van de situatie (verkoop aan dealer of particulier, total loss) kan dit bedrag iets variëren.

dagwaarde auto kenteken berekening tool

Het berekenen van de dagwaarde met de dagwaarde auto kenteken berekening is ook praktisch als u zelf een auto wilt kopen.

Op basis van het kenteken en de kilometerstand kunt u inschatten of de vraagprijs en de dagwaarde overeen komen. De dagwaarde kan een sterk argument vormen bij onderhandelingen over de prijs, naast zaken als de algehele staat van de auto.

De dagwaarde auto kenteken berekening tool kunt u niet gebruiken voor het bepalen van de dagwaarde van auto’s die ouder zijn dan 12 jaar, auto’s met een grijs kenteken of auto’s die zijn geïmporteerd. Meer info over deze gevallen kan u vinden op deze informatieve website.

De dagwaarde auto kenteken berekening tool geeft een reëel beeld van de dagwaarde en wordt daarom veel gebruikt door zowel consumenten als handelaren.